Postopek najema jadrnice

Za sam najem jadrnice ne potrebujete obiskati agencije ali celo marine. Vse potrebno lahko danes opravite preko spleta na tako imenovan on line način. V naši ponudbi je preko 3000 plovil. Izbirate pa lahko med lokacijami na Jadranu, Sredozemlju in drugod po svetu.

Modelov jadrnic je vsaj toliko kot avtomobilov. V začetku se boste zaman trudili, da jih ločite po znamki in modelu. V čarterju je osnovna  delitev med kabinami in ležišči. Na Jadranu se začnejo jadrnice z dvo kabinkami in končajo s pet kabinkami. Med prvimi in zadnjim je približno 5 metrov razlike v dolžini. Dolžina se meri v čevljih. Dvokabinke so dolge približno 10 metrov, petkabinke pa 15 metrov, vmes imamo še tri in štirikabinke. Ena kabina ponavadi pomeni tudi dve ležišči, dva člana posadke pa po navadi lahko spita še v salonu, ki je poleg kuhinje osrednji prostor na jadrnici.

Kot smo omenili, se jadrnice na grobo delijo na tiste bolj lene s širokim trupom in tiste bolj ozke in hitrejše. Začetnikom svetujemo tisto prvo, ki je po navadi tudi bolj stabilna.

Ko izberete jadrnico nam pošljete povpraševanje. Mi pa se potrudimo, da vam izdelamo najboljšo ponudbo po sistemu win – win. Pred samim najemom, seveda če hočete biti v glavni na krovu, morate narediti izpit za voditelja čolna in pridobiti potrdilo za upravljanje z VHF postajo.